• -17%

  Ablonczy Műgyanta 750g

  Elérhetőség: Raktáron
  8 698 Ft
  Nettó ár: 6 849,00 Ft + ÁFA
  db = -
   

  A műgyanta két komponensű.A műgyanta a hagyományos ragasztókkal szemben nem az oldószer elpárolgatásával köt meg,hanem a B komponens által elindított kémiai reakcióval,térhálósodással keményedik ki. A fémdobozban az A komponens ( 750g),a B komponens injekciós fecskendőben van kiszerelve.

  Kötési idő:

  A kikeményedés idejét a B komponens mennyiségének változtatásával viszonylag tág határokon belül modosíthatjuk.

  A szűkséges keverési arány megállapításához az alábbi táblázat nyújt segítséget.

  Műgyanta                B komponens            kötési idő

  Kávéskanál 5ml        2 csepp                     1-2 óra

                                 4 csepp                     10-20 perc

  Evőkanál   20ml        5 csepp                     1-2 óra

                                15 csepp                    10-20 perc

                  0,5dl        0,5ml                        1-2 óra

                                 1,5ml                        10-20 perc

                  1dl           1ml                           1-2 óra

                                 3ml                            10-20 perc

  Az adatok 25 °C-on való feldolgozásra vonatkoznak.Az adatok a hőmérséklet változásával modosulhatnak.Növekvő hömérséklet,csökkenő kötési idő.Csökkenő hömérséklet,növekvő kötési idő.A két szézalék B komponens alatti arányban kevert gyanta felülete hosszabb ideig ragacsos marad.A felhasználás lehetőleg 15-30 °C közötti hőmérsékleten történjen.Az ettől eltérő hőmérsékleten történő felhasználás esetén a kötési idők a táblázatban közöltektől jelentősen eltérhetnek.Szélsőséges esetben a térhálósodás nem jön létre,ezért ilyenkor javasolt a próbakeverés.

  Hőfejlődés: A térhálósodás során hő szabadul fel,gyorsabb kötésnél több,lassabb kötésnél kevesebb.

  Zsugorodás: A kötésnél 8% körüli térfogatcsökkenés,zsugorodás jön létre.Melynek mértékét töltőanyaggal csökkentheti.

  Töltőanyagok:A felhasznált gyanta mennyiségét,zsugorodásának mértékét és a keletkező hő nagyságát töltőanyagok hozzáadásával csökkentheti.Ilyen anyagok lehetnek:homok,faliszt,fűrészpor,étkezési búzaliszt,talkum ( hintőpor ) mészkőpor,üvegszál,ill.szövet,stb.Az adagolható töltőanyag mennyisége függ a szemcsenagyságtól.Kisebb szemcsenagyságnál több,nagyobb szemcsenagyságnál kevesebb töltőanyag adagolható.A töltőanyagokkal szemben támasztott alapkövetelmény a vízmentesség.

  Formaleválsztás: A műgyanta zsiros,olajos felületekről kötés után maradéktalanul leválik,és teljesen felveszi a felűlet alakját.

  Villamosipari szigetelőlakk,beőntőgyanta 

  Tranzisztorok és integrált áramkörök,modul elemek,búvárszivattyúk beöntésére,nyomtatott áramkörök védőburkolattal való ellátására a műgyanta alkalmazható.Nagyobb méretű üregek beöntésénél a repedésveszély megakadályozására töltőanyag ( pl. kvarchomok ) alkalmazása ajánlott.A tartós üzemi hőmérséklet nem haladhatja meg a 100 °C-ot.Az általános ismereteknél taglalt táblázat szerint bekevert műgyantát öntse a beöntendő alkatrészbe,ill.ecsettel hordja fel a kezelni kívánt felületre.

  Munkavédelmi,egészségvédelmi és tárolási utasítás:

  Felhasználás közben a dohányzás és nyilt láng használata tilos.Max 25 °C-on lezárva,fénytől és sugárzó hőtől védve,más anyagoktól távol,dobozban visszahelyezve kell tárolni.A B komponens a gyantán kivűl más anyagokkal nem érintkezhet.A gyanta gőzeinek tartós belélegzése az egészségre ártalmas.A B komponens frissen készített 5%-os aszkorbin-savas ( c-vitamin ) oldattal semlegesíthető.A feldolgozás helyén állandó légcseréről kell gondoskodni.Kerűlni kell a komponensek szembe jutását,bőrrel való érintkezését,ha ez még is megtörténik,vizes mosást kell alkalmazni,szűkség estén orvoshoz kell fordulni.Védőszeműveg és -kesztyű viselése javasolt.

  Tűzveszélyesség: B tüzveszélyességi osztály, II. fokozat.Lobbanáspont: 35°C

  Részletes használati útmutató a műanyag kupak alatt.